Bröd till Elsa
Ikväll har jag bakat bröd! Jag har tänkt ett tag att jag ska prova ge Elsa smörgåsbitar som hon får pilla med själv, men eftersom jag har en grav "sätta-i-halsen-panik" när det kommer till henne så har jag inte vågat än. Smörgåsrån har hon fått många gånger och majskrokar har hon smakat nån enstaka gång så hon har ju lite vanan inne att plocka med mat själv. Men oftast är det ju släta puréer som smidigt åker ner i magen. Lätt för henne, mindre panik för mamman, hehe. Elsa äter i princip bara Hipps burkar, de är helt släta och faktiskt ganska goda. Och alltid ekologiska! Sempers är så grova i konsistensen och sen tycker jag de är sådär i smaken också. Nu har jag dock köpt Hipps 8-månadersburkar för att hon ska vänja sig lite med bitar i maten och det har funkat bra ändå, antar att det är nåt annat än konsistensen hos Semper hon inte gillar. Vill ju helst ge hemmalagad mat men har sänkt ambitionsnivån till hemmagjort till lunch och köpeburk till middag. Funkar bra!
Nåja, till saken. Jag bestämde mig för att testa att ge henne smörgås MEN jag hittade inget bröd som inte hade salt i sig. Tråkigt med dåligt utbud, men samtidigt bra för då var jag "tvungen" att baka själv. Helt ekologiskt (förutom jästen) och utan tillsatser för en billig peng!
Receptet jag gick efter hittade jag här! Jag delade dock den enorma degen på två och gjorde i limpformar (?). Och så körde jag det i 175 grader i 25 minuter. Blev perfekt! Var tvungen att smaka trots att jag undviker kolhydrater själv.

Nu ska jag bara överkomma rädslan på riktigt och verkligen ge henne brödet också, hehe. Måste köpa smör och leverpastej också så hon får nåt gott på. Hoppas det går hem!
Elsa somnade strax efter sju, innan dess har hon inte sovit något efter eftermiddagsnapen vid 13:30-14. Hoppas hon sover gott nu!
gud va duktig du är! Imponerad!